Θετικά «βλέπει» την πρόταση Σαρκοζί για τα μπόνους ο Μπαρόζο

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 19:19

Θετικά διάκειται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη γαλλική πρόταση για περιορισμό των μπόνους των τραπεζών σε διεθνές επίπεδο στη διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής της G20 στις ΗΠΑ.

Χωρίς να θέλει να σχολιάσει λεπτομερώς την ιδέα που προωθήθηκε την Τετάρτη από το Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι υποστηρίζει το πνεύμα της ιδέας αυτής.

Το 2004 «μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της Επιτροπής μου ήταν να προτείνει την εισαγωγή αρχών που να περιορίζουν τα μπόνους και τους μισθούς των ανώτατων στελεχών (των τραπεζών), όμως κανένας δεν έδωσε προσοχή», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

«Είμαι πολύ ευτυχής τώρα που βλέπω ότι ορισμένοι ηγέτες δίδουν προσοχή σε αυτό και εξυπακούεται ότι θα εργαστούμε, στο πλαίσιο της G20, για να εξετάσουμε όλα τα θέματα που συνδέονται με την ηθική στην οικονομία της αγοράς», πρόσθεσε.

Ο Μπαρόζο εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία, όταν ασκούσε την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2008, ήταν αυτές που «προκάλεσαν» τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για μεγαλύτερο έλεγχο των χρηματαγορών μετά από την κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα