Κοντά σε συμφωνία για τον South Stream Ρωσία - Σλοβενία

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 11:10

Πολύ κοντά στην τελική διατύπωση των θέσεών τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα διέρχεται το σλοβενικό έδαφος, βρίσκονται η Ρωσία και η Σλοβενία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Σλοβενίας, επικεφαλής του τμήματος Ενέργειας, Γιάνεζ Κόπατς, έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν ομάδες από τις δύο πλευρές.

Στη ρωσική ομάδα συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη της Gazprom και εκπρόσωποι του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας και στη σλοβενική ομάδα εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων και των εταιριών που θα συμμετέχουν στο project.

Τις επόμενες ημέρες, οι δύο πλευρές θα εξετάσουν όλα τα ζητήματα γύρω από τη σύσταση της κοινής εταιρείας, που θα είναι αρμόδια για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στο τμήμα του αγωγού που θα διέρχεται από τη Σλοβενία.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Πάχορ, υπογράμμισε πως προγραμματίζεται συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το θέμα του αγωγού South Stream.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA, Hina



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα