Τεχνολογία: Καλές ειδήσεις

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 00:01

Στις μετοχές τεχνολογίας επικεντρώθηκε χθες το ενδιαφέρον των επενδυτών, χάρη σε ενθαρρυντικές ανακοινώσεις από κολοσσούς του κλάδου. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,1%, με τη Nokia και άλλες εταιρείες του κλάδου να ηγούνται της ανόδου, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την είδηση της κυκλοφορίας του πρώτου κινητού τηλεφώνου με λογισμικό Linux από τη φινλανδική εταιρεία.

Το κλίμα ήταν θετικό σε όλες τις μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης, με τους FTSE100 στο Λονδίνο και Xetra Dax στη Φραγκφούρτη να καταγράφουν κέρδη 0,8% και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 1,22%.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κλάδος τεχνολογίας και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η Dell ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Intel αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν μεγάλες αλυσίδες λιανικής εν μέσω στοιχείων, που αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν είναι ακόμη σε θέση να στηρίξουν την ανάκαμψη.

Στις αγορές συναλλάγματος, το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στα νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων όπως το ευρώ και το δολάριο Αυστραλίας. Σημαντικά κέρδη είχε και η στερλίνα χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για το ΑΕΠ στη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα