ΥΜΕ: Κατασκευή τεσσάρων νέων αεροδρομίων

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 13:48

Την κατασκευή «Αεροδρομίων Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικών Κέντρων» με την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων των παλαιών αεροδρομίων της Κομοτηνής, του Μάλεμε της Κρήτης, της Σπάρτης και των Μαριτσών Ρόδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν σύγχρονα Αεροδρόμια Γενικής Αεροπορίας-Αεραθλητικά Κέντρα, με στόχο την τουριστική και εμπορική τόνωση των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των αεραθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θράκης παρουσία εκπροσώπων κρατικών φορέων, παραγωγικών τάξεων και αθλητικών παραγόντων το «Μνημόνιο Συνεργασίας».

Το μνημόνιο αναφέρεται στην κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής» το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση 99,04 στρεμμάτων που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση Μεσούνη-Κάμπος του Δήμου Αιγείρου στο Ν. Ροδόπης - όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου:

-Προβλέπεται μέχρι τέλους του έτους η δημοπράτηση σειράς έργων συνολικού κόστους ¤ 6,00 εκατ. ( έξι εκατομμύρια ευρώ) με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το 2011.

Τα έργα για την κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής», αφορούν:

-Την ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, για ανάπτυξη πτητικής δραστηριότητας ελαφρών αεροσκαφών, μικρών jet και εγκατάσταση αεροπορικών σχολών.

-Κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ- ΕΛ.ΑΣ- Τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, Σταθμό Πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και - Έργα για τη λειτουργία του Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού ( ανεμοπορία, αερομοντελισμό κα) αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού σε όλη τη χώρα. Και αυτό υλοποιείται με την κατασκευή σειράς σημαντικών έργων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε σύντομο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα