Επανέρχεται η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. για τη φορολόγηση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 11:36
UPD:11:48

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη φορολόγηση των κερδών στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ, χωρίς δηλ. να υιοθετηθεί ένα μίνιμουμ ποσό ως αφορολόγητο, ζητούν για μία ακόμη φορά οι 5.000 πράκτορες του Οργανισμού, σε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Όπως υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ), παρά την απόφαση για παράταση ενός μηνός στην εφαρμογή του νόμου και την πολιτική βούληση που διεφάνη να εξετασθούν τα συμπεράσματα των επιτροπών που συστάθηκαν για το θέμα και να υιοθετηθεί το μέχρι πρότινος αφορολόγητο όριο, ο υπουργός Οικονομίας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ, επέμεινε ότι «ο νόμος θα εφαρμοσθεί ως έχει, και ότι θέλει ας γίνει».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Πρακτόρων, ο νόμος για την επιβολή φόρου στα κέρδη των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτός ψηφίστηκε :

«1) Καταστρέφει την ΟΠΑΠ Α.Ε. , την πλέον εύρωστη ελληνική επιχείρηση,

2) Οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τα 5000 πρακτορεία μας και στην ανεργία τους εργαζόμενους που απασχολούμε

3) Στέλνει «δώρο» στις offshore internet εταιρίες τους έλληνες πελάτες των πρακτορείων μας.

4) Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την άρση του μονοπωλίου του στοιχήματος την οποία με τόσο σθένος υπερασπίστηκε η Κυβέρνηση.

5) Πλήττεται ο μικροεπιχειρηματίας, αυτόν που η Κυβέρνηση διατείνεται ότι στηρίζει, και προωθούνται τα συμφέροντα offshore εταιριών».

«Εμείς οι 5.000 πράκτορες και οι οικογένειες μας», καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Παπαθανασίου, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ Κυριάκο Τοπτσίδη, «σας ζητάμε να μην προχωρήσετε στην εφαρμογή του νόμου, χωρίς τουλάχιστον την υιοθέτηση ενός υψηλού ποσού αφορολόγητο, και σας δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στην εξαφάνιση μας που εμμέσως πλην σαφώς επαπειλείται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα