Στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση «Ματιά στην Εκπαίδευση 2009» του ΟΟΣΑ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 14:17

Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει η καινούργια έκδοση της έκθεσης «Ματιά στην Εκπαίδευση» του ΟΟΣΑ, η οποία αναφέρεται στις οικονομικές αποδόσεις και τους κοινωνικούς καρπούς της εκπαίδευσης.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης είναι ότι, σήμερα, που οι αγορές εργασίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα είναι κατάλληλη εποχή για επενδύσεις στην εκπαίδευση.

«Η εκπαίδευση αποτελούσε πάντοτε επένδυση καθοριστικής σημασίας για το μέλλον, τον άνθρωπο, τις οικονομίες και τις κοινωνίες στο σύνολό τους», παρατηρεί ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, ¶νχελ Γκουρία.

«Υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, το κίνητρο της επένδυσης χρόνου και χρήματος στην εκπαίδευση είναι ισχυρότερο από ποτέ», επισημαίνει.

Η «Ματιά στην εκπαίδευση», η οποία περιλαμβάνει σύγκριση στατιστικών στοιχείων για ζητήματα όπως ο χρόνος που περνούν στην τάξη οι μαθητές ή ο αριθμός των μαθητών που δεν φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί εξαιρετική αφορμή για πολιτικές συζητήσεις και τη λήψη αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές κάθε χώρας.

Παρουσιάσεις της ετήσιας έκθεσης έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής στο Λονδίνο, το Τόκιο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Μεξικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα