Στοχευμένα μέτρα για τη μεταποίηση ζητά ο ΣΒΒΕ

Συνάντηση με Κ. Καραμανλή
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 15:57
UPD:16:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η μείωση τζίρου, η μείωση κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η στασιμότητα στις επενδύσεις και η μείωση στην παραγωγή και στην κατανάλωση, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με τον Πρωθυπουργό.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό η μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, με μέτρα στοχευμένα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΕΕ Ν. Πέντζος μετά τη συνάντηση.

Ν. Πέντζος (πρόεδρος ΣΒΒΕ): H μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής

Ν. Πέντζος (πρόεδρος ΣΒΒΕ): H μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής

«Η μεταποίηση βοηθά σημαντικά στην οικονομία της χώρας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδέα της συγκυβέρνησης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ σχολίασε: «Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση γενικότερα. Να φύγουμε από τα προβλήματα, να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, απ’ όλους τους φορείς».

«Δεσμευτήκαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας, να ενισχύσουμε ακόμα παραπάνω και τη Βόρεια Ελλάδα και τη μεταποίηση της περιοχής», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου.

Γ. Παπαθανασίου: Όλοι στηρίζουμε την ελληνική μεταποίηση

Γ. Παπαθανασίου: Όλοι στηρίζουμε την ελληνική μεταποίηση

«Όλοι στηρίζουμε και την ελληνική μεταποίηση και ιδίως την μεταποίηση στην Βόρεια Ελλάδα, σε μια παραμεθόριο περιοχή η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία», πρόσθεσε και σημείωσε ότι υπήρξε «μια ειλικρινής και πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων» με το ΣΒΒΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα