Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα έθεσε στον Πρωθυπουργό η ΠΑΣΕΓΕΣ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 19:36
UPD:19:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα έθεσαν στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλής οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίοι είχαν συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Τζανέτος Καραμίχας έκανε λόγο για δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 14%, μείωση της αγροτικής παραγωγής, διεύρυνση του διατροφικού ελλείμματος και την αύξηση της ανεργίας.

Πρόσθεσε ότι κατέθεσαν στον πρωθυπουργό ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ερωτηθείς τι τους απάντησε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ απάντησε ότι τους είπε «θα τα πούμε στη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης χαρακτήρισε ουσιαστική και παραγωγική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτών. Ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία συμφωνούν με τους αγρότες και αρκετά θέματα τα οποία συμπορεύονται και βοηθάει ο ένας τον άλλο. Σημείωσε επίσης ότι υπήρξε διαφωνία για το θέμα του αγροτικού εισοδήματος και εξήγησε ότι παρά την κρίση, το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν δεδομένα θετικά που κάνουν τον αγροτικό τομέα να χαμογελά.

Ερωτηθείς για τα μπλόκα των αγροτών ο υπουργός απάντησε «δεν υπάρχουν μπλόκα, διαλύθηκαν πριν γίνουν» και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα