Vivendi: 8% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 09:20
UPD:09:33

Αύξηση 8% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Vivendi SA, κατόχου της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, Universal Music Group, αποτέλεσμα της καλής επίδοσης του σκέλους των παιχνιδιών, όπως του «Guitar Hero» και του «World of Warcraft».

Tα καθαρά κέρδη της εταιρείας, εξαιρουμένων κάποιων εξόδων και των έκτακτων κερδών, αυξήθηκαν στα 818 εκατ. ευρώ (1,17 δισ. δολ.) από 757 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής της Vivendi, Ζαν-Μπερνάρ Λεβί, επιβεβαίωσε τους στόχους για τα κέρδη της εταιρείας στο σύνολο της χρήσης, λέγοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει . Τον Μάϊο η Vivendi επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για το 2009 με «ισχυρή» αύξηση των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κερδών.

Οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 6,65 δισ. ευρώ από 5,99 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 711 εκατ. ευρώ από 667 εκατ. ευρώ.

Η Vivendi, μητρική εταιρεία της μεγαλύτερης εταιρείας παιχνιδιών στον κόσμο, Activision Blizzard Inc. είπε επίσης ότι τα κέρδη της τονώθηκαν και από τις καλύτερες επιδόσεις του γαλλικού σκέλους κινητής τηλεφωνίας και των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στις 5 Αυγούστου η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο επταπλασιάστηκαν αποτέλεσμα των νέων πωλήσεων από τη συγχώνευσή της με το τμήμα παιχνιδιών της Vivendi τον Ιούλιο του 2008. Οι πωλήσεις της Activision εκτινάχθηκαν στα ύψη με την προσθήκη συνδρομητών στο «World of Warcraft» το online παιχνίδι της Vivendi.

Τα έσοδα από την Universal Music, στους καλλιτέχνες της οποίας περιλαμβάνονται οι U2 και η Lady Gaga, μειώθηκαν στα 983 εκατ. ευρώ, από 1,01 δισ. ευρώ.

Στο σκέλος κινητής τηλεφωνίας της SFR, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας από πλευράς κερδών και πωλήσεων, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,11 δισ. ευρώ από 2,99 δισ. ευρώ.

Τέλος, ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,14 δισ. ευρώ, σημείωσαν τα έσοδα του σκέλους συνδρομητικής τηλεόρασης της εταιρείας, Canal+.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα