Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 11:04

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στον αμυντικό κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών εν αναμονή των στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ.

Στις 10.07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 βρισκόταν κατά 0,5% υψηλότερα.

«Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, που στην ουσία πρόκειται για τις τιμές, καθώς η δραστηριότητα κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εάν δείξουν οποιαδήποτε αύξηση στις πωλήσεις κατοικιών και μείωση στα αποθέματα θα είναι καλό γιατί θα ενισχυθεί η πεποίθηση για σταθεροποίηση των τιμών των ακινήτων», δήλωσε ο Μπέρναρντ Μακ¶λιντεν από την NCB Stockbrokers.

Μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών που ενισχύθηκαν περισσότερο σήμερα συγκαταλέγονται οι GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Novartis και Roche (ROG.VX) που κατέγραφαν κέρδη μεταξύ 0,7% και 1,6%.

Πτώση σημείωσαν οι εξορυκτικές εταιρείες, καθώς ο χαλκός υποχώρησε κατά 2,3% μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις στη Σαγκάη. Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 βρισκόταν κατά 0,1% υψηλότερα, ο γερμανικός DAX κατά 0,5% και ο γαλλικός CAC 40 σημείωνε επίσης άνοδο 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα