Πιλοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Ιχθυαποθεμάτων στις βόρειες Κυκλάδες

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 14:13

Την προώθηση και χρηματοδότηση πιλοτικού προγράμματος με σκοπό τη διαχείριση και προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων, των ευαίσθητων και προστατευόμενων οικοσυστημάτων και της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή των Βόρειων Κυκλάδων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων του Νοτίου Αιγαίου και κατόπιν συσκέψεων του υπουργού με τη Γενική Γραμματεία Αλιείας και τον Πρόεδρο της Greenpeace, κ. Νίκο Χαραλαμπίδη.

Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των άλλων, οι αλιείς πρότειναν και τη δημιουργία συγκεκριμένης ζώνης απόλυτης προστασίας από την αλιεία.

Παράλληλα, με ειδική Υπουργική Απόφαση, προωθείται στο Συμβούλιο Αλιείας η πρόταση της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων και της Greenpeace -η οποία έχει χαρτογραφήσει σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και την Ομοσπονδία Παράκτιων Αλιέων Νοτίου Αιγαίου στην ¶νδρο (όρμος Κορθίου, όρμος ¶νδρου), για την προστασία των συγκεκριμένων περιοχών από τα συρόμενα αλιευτικά εργαλεία, όπως εξάλλου προβλέπει ο Μεσογειακός Κανονισμός για την Αλιεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα