Νέα μείωση προσωπικού εξετάζει ο ΟΤΕ

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 17:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕGAPRESS/ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Περαιτέρω μείωση προσωπικού εξετάζει ο ΟΤΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Παναγής Βουρλούμης, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της ΔΕΘ.

Ο κ. Βουρλούμης εκτίμησε ότι «αν η μείωση γίνει σωστά, μπορούν να αποχωρήσουν 2.000 άτομα, χωρίς να κλονιστεί η λειτουργία του Οργανισμού, και ίσως να προσληφθούν 500 νέοι άνθρωποι».

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΟΤΕ, δεν πρόκειται για σχέδιο μαζικής εθελούσιας εξόδου, αλλά για μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση την ποιοτική αξιολόγηση των εργαζομένων: ο ΟΤΕ μελετά το σε ποια συγκεκριμένα άτομα -από τους 12.000 εργαζομένους- μπορούν να δοθούν κίνητρα, «ώστε να αποφασίσουν να φύγουν οικειοθελώς». Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου δεν έχει προσδιοριστεί.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλούμης επεσήμανε ότι η διεθνής οικονομική κρίση, που ήδη στοίχισε στον ΟΤΕ ένα πολύ δύσκολο 12μηνο, θα συνεχίσει πιθανότατα να τον δυσκολεύει και στο επόμενο. Σε επίπεδο μεγεθών, η διοίκηση εκτιμά ότι το υπόλοιπο του 2009 θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με το εξάμηνο. «Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε σημαντική αλλαγή», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι στο επόμενο 12μηνο, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, ενώ δεύτερος βασικός στόχος είναι η προώθηση της καλωδιακής τηλεόρασης.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελλόμενη εμπλοκή στελεχών ΟΤΕ στο σκάνδαλο Siemens, ο κ. Βουρλούμης απάντησε πως «ο ΟΤΕ δεν βρίσκεται πια στο μάτι του κυκλώνα». Όπως ανέφερε, ο Οργανισμός απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο του Μονάχου, ζητώντας από τη Siemens στοιχεία για την καταγγελία της περί εμπλοκής στελεχών του στο σκάνδαλο, αλλά δεν του δόθηκαν, οπότε υπέβαλε αγωγή.

«Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τη Siemens, προκειμένου είτε να μας πει ποιοι ήταν αυτοί που καταγγέλλει είτε να μας αποζημιώσει [για τη δυσφήμιση]», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα χρήματα, όσο για το καλό του όνομα, «καθώς δεν μπορεί να διασύρεται συνέχεια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα