Σύσκεψη για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ το Σάββατο ενόψει ΔΕΘ

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 22:52
UPD:22:54

Σύσκεψη για την οργάνωση του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ το Σάββατο στις 18.30 με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε απόψε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία της διοίκησής του και των διοικήσεων των σωματείων του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή.

«Μαζί με τα σωματεία, με το ΕΚΘ, μαζί με τη ΓΣΕΕ, με όπλο την ενότητα πρέπει να παλέψουμε για συλλαλητήριο ακόμη πιο μαζικό, για να στείλουμε το μήνυμα, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και πάλι την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είναι το συλλαλητήριο όλης της Ελλάδας, αλλά το κύριο βάρος πέφτει στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών», επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μουτάφης, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να είναι μαζικό, μαχητικό, ειρηνικό» και να περιφρουρηθεί από τους διαδηλωτές.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά, συνολικά και σε επιμέρους κλάδους, όπως «η υψηλή ανεργία, η ελαστική εργασία, το ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.» εστίασαν σε τοποθετήσεις τους μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και οι εκπρόσωποι των σωματείων, καταθέτοντας τις απόψεις τους για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα