Φθάνουν θετικά μηνύματα

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον τομέα της μεταποίησης και την αγορά στέγης δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τις ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών και την περαιτέρω διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.

Στη Wall Street χθες στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος εν μέσω ανησυχιών ότι τράπεζες και οι ασφαλιστικές θα έρθουν αντιμέτωπες με νέες ζημιές.

Η American International Group έκανε «βουτιά» 16%, ενώ μεγάλες απώλειες είχαν επίσης οι κρατικά ελεγχόμενες Fannie Mae και Freddie Mac, καθώς και οι Citigroup και Bank of American.

Τράπεζες, πετρελαιοβιομηχανίες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 είχε απώλειες 1,8%, στις 954,15 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 1,8%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είχε πτώση 2,5%.

Υπό πίεση βρέθηκαν επίσης οι τιμές του αργού, που υποχώρησαν κοντά στα 69 δολ. το βαρέλι, ενώ σημαντικές απώλειες είχαν και οι τιμές των βασικών μετάλλων, όπως του χαλκού και του αλουμινίου εν μέσω ανησυχιών για τους ρυθμούς ανάκαμψης της Κίνας -της μεγαλύτερης καταναλώτριας πρώτων υλών στον κόσμο.

Στις αγορές συναλλάγματος η τάση αποστροφής από το ρίσκο είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν σημαντικό έδαφος νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα