Ανοίγουν το Σάββατο οι πύλες της ΔΕΘ

Συμμετοχή 915 εκθετών από 35 χώρες
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 19:13
EUROKINISSI

Ξεκινά το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η 74η ΔΕΘ, με τη συμμετοχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της HELEXPO AE, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, 915 εκθετών από 35 χώρες, έναντι 975 πέρυσι.

Το 85% των εκθετών είναι ιδιώτες, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή συμμετέχουν 15 χώρες: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ινδονησία και Συρία.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, η 74η ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 13 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξεί να συνεχίσει την αναπτυξιακή συνδρομή της στην πόλη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι εκθεσιακές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι αποφέρουν ετησίως 550 εκατ. ευρώ στην οικονομία της πόλης.

Τιμώμενη χώρα στην 74η ΔΕΘ είναι η Ινδία, ο πρέσβης της οποίας στην Αθήνα, Ντίλιπ Σίνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της χώρας του στη διοργάνωση, ενώ από φέτος εγκαινιάζονται οι θεσμοί του τιμώμενου νομού (Χίου) και της τιμώμενης πόλης (Λάρισα), που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εκτός από τα χιλιάδες προϊόντα που θα παρουσιαστούν, η 74η ΔΕΘ «υπόσχεται» σημαντικές επιχειρηματικές επαφές μέσα από το πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Expopartenariat -όπου θα συμμετάσχουν 90 επιχειρηματίες από 14 χώρες- το Business Forum της ΔΕΘ, με τη συμμετοχή 130 επενδυτών και στελεχών επιχειρήσεων από διάφορα κράτη, το συνέδριο επενδύσεων ακίνητης περιουσίας του CEREAN (Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Εταιριών Κ.Ευρώπης), με βασικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο του ομίλου Trump, Σάτον Γουίλερ και συνέδρους -μεταξύ άλλων- μεγάλους μεσίτες από τη Ρωσία.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Παρουσία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 (10 π.μ.) ο αγιασμός της 74ης ΔΕΘ στα γραφεία της Helexpo και θα ακολουθήσει ενημέρωσή του από τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo. Στις 11.00, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Κυριακή 6/9 ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Με βάση το πρόγραμμα που διένειμαν οι διοργανωτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO στις 11/9 και στις 12/9 θα μιλήσει στο «Ι.Βελλίδης», ενώ στις 13/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 9/9 θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO στις 10.30 και στις 12.30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo στις 7/9 και ακολούθως θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα