China Resources: Μείωση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 09:06

Μείωση 22% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της China Resources Enterprise Ltd., της κινεζικής εταίρου της SABMiller Plc, καθώς η μείωση των εξαγωγών έβλαψε τη διανομή και η μείωση της κατανάλωσης έβλαψε τις λιανικές πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο που έληξε στον Ιούνιο υποχώρησαν στο 1,16 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (150 εκατ. δολ.) ή 48 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, από 1,49 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 62 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 35 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η China Resources, με συμφέροντα στον κλάδο της επεξεργασίας τροφίμων, της κλωστοϋφαντουργίας, των λιμένων, παράγει με την SABMiller μέσω του venture των δύο εταιρειών την μπύρα Snow, την καλύτερη σε πωλήσεις από πλευράς όγκου μπύρα στην Κίνα. Οι εξαγωγές από την τρίτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο μειώθηκαν για ένατο μήνα το Ιούλιο και η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας υποχώρησε 6,1% το πρώτο τρίμηνο, σχεδόν ο χαμηλότερος ρυθμός σε μία δεκαετία πριν αναπτυχθεί 7,9% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο.

Οι μετοχές της China Resources σημείωναν άνοδο 2,6% στο Χονγκ Κονγκ φθάνοντας στα 18,12 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 34%, υστερώντας της ανόδου 37% του δείκτη του Hang Seng του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία πρότεινε τη διανομή προσωρινού μερίσματος 14 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ έναντι 15 σεντς, πριν από ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα