ΓΣΕΕ: Χρειάζεται αλλαγή όχι μόνο κυβέρνησης αλλά και πολιτικής

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 15:59

Τη σημασία αλλαγής όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής που επιτείνει τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο διάγγελμα της του πρωθυπουργού, ο κ. Παναγόπουλος παρατήρησε ότι ο κ. Καραμανλής καταλόγισε ευθύνες στα συνδικάτα και την αντιπολίτευση γιατί εμπόδισαν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε πως αν ευθύνονται για κάτι τα συνδικάτα, είναι ότι δεν απέτρεψαν και τις «δήθεν μεταρρυθμίσεις» που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς ο κ. Καραμανλής θα πείσει τους πολίτες, όταν 5,5 χρόνια δεν έκανε όσα είχε δεσμευτεί.

Γ. Παναγόπουλος: Πάνω από 100.000 απολύσεις το 2009

Γ. Παναγόπουλος: Πάνω από 100.000 απολύσεις το 2009

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι ανέλαβε δεσμεύσεις, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αλλά ο ίδιος περιμένει να δεσμευτεί σε περισσότερα θέματα.

Τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται ένα νέο μίγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομή εισοδήματος, όπως εκείνη του 1981.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Νίκος Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι ο απολογισμός για τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης είναι αρνητικός, καθώς έκλεισαν εργοστάσια, χάθηκαν θέσεις εργασίας, αυξήθηκε η ανεργία, και πρόσθεσε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι συλλαλητήριο των συνδικάτων και της κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα