Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Ωθηση από τον ΟΤΕ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 18:28
UPD:18:55

Νευρικότητα επικράτησε στο Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κατά την οποία ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 0,46% και διαμορφώθηκε στις 2.425,23 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε μεταξύ 2.404,68 και 2.450,51 μονάδων. Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες 4,53%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 35,75%.

Από τις 254 μετοχές που διακινήθηκαν, 154 σημείωσαν άνοδο, 63 κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η τιμή 37 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Intrakot(+5,83%), του ΟΤΕ(+4,36%), της Βιοχάλκο(+3,35%) και της Τιτάν(+2,26%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση, 3,20% και 1,76%, αντιστοίχως σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής.

Μ. Χατζηδάκης: Σε προεκλογική φάση το Χ.Α.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από την εμφάνιση θετικών διακυμάνσεων, οι οποίες όμως δεν είχαν σαν επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις από τον Οίκο Standard & Poors, δήλωσε στο naftemporiki.gr ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Θεωρητικά η αγορά βρίσκεται πλέον σε προεκλογική φάση, υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε επιμέρους αποδόσεις, ενδεχομένως αντικατοπτρίζοντας την προτίμηση του επενδυτικού κοινού για μια μερίδα μετοχών η οποία προσδιορίζεται ότι θα είναι πιο φιλικά προσκείμενη στην αλλαγή κυβέρνησης και ενδεχομένως αυτό το στοιχείο να επιτείνει τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και κατά την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο η έλλειψη κάποιων δυνατών εγχώριων καταλυτών μας βάζει σε μία αδύναμη φάση και δεδομένου ότι και τα τρίμηνα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα δεν είχαν μέσα τους μια νέα δυναμική σε ό,τι αφορά την κερδοφορία των εταιρειών, καθιστά την αγορά πάρα πολύ ευάλωτη στις διακυμάνσεις από το εξωτερικό και βεβαίως σε ό,τι άλλο νεότερο σχετίζεται με την εκλογική πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το πρόγραμμα των κομμάτων που αναμένεται να εξαγγελθεί σύντομα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα