Η Wall Street «είδε» μόνο τα θετικά

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Στη θετική πλευρά των αμερικανικών στοιχείων για την αγορά απασχόλησης εστίασαν χθες οι επενδυτές, δίδοντας ώθηση στη Wall Street και περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλά 26ετίας, στο 9,7% τον Αύγουστο, οι περικοπές θέσεων εργασίας τον ίδιο μήνα περιορίστηκαν στις 216.000 από τις 230 που είχαν προβλέψει αναλυτές.

«Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας μπορεί να μην ήταν κάτι εντελώς απρόσμενο, όμως αποτελούν ακόμη ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στη σταδιακή βελτίωση των οικονομικών δεδομένων», επισημαίνουν αναλυτές.

Ιδιαίτερη άνοδο παρουσίασαν οι μετοχές του τομέα ημιαγωγών από τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της Intel ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να δαπανούν ξανά σε υπολογιστές το επόμενο έτος. Ο όγκος των συναλλαγών, ωστόσο, παρέμεινε περιορισμένος εν όψει της αργίας του Labor Day στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, ενώ ο S&P 500 επρόκειτο να παρουσιάσει, παρά τη μείωση των απωλειών του τις δύο τελευταίες ημέρες, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και δύο μήνες.

Στην Ευρώπη οι μετοχές σημείωσαν άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, βρίσκοντας στήριγμα στα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 1,3%, στις 962,42 μονάδες, μετά όμως από μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με αυξομειώσεις στο υψηλό των 964,40 μονάδων και στο χαμηλό των 949,39 μονάδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα