Τους άξονες εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 17:59
UPD:07/09/2009 01:19

Τους άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής κατά την ομιλία του προς τις παραγωγικές ομάδες της χώρας από το βήμα της ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες και νωπή λαϊκή εντολή καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σε όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», υπογραμμίζει στο κείμενο της ομιλίας του.

Παράλληλα θα δώσει με περιεκτικό τρόπο βασικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο, που έχει πραγματοποιηθεί, έργο στο οποίο θα οικοδομηθεί και το Σχέδιο Εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρόγραμμα αυτό θεμελιώνει τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση, με σιγουριά και αισιοδοξία, ενώ τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μπορούν να εγγυηθούν την προοπτική και την ελπίδα στη χώρα

Στην αναφορά του στο έργο της κυβέρνησης, ο κ.Καραμανλής σημειώνει ότι χάρη σε αυτό κατέστη εφικτό να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κρίση, δεδομένου ότι παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η οικονομία δεν πέρασε σε βαθιά ύφεση, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες.

· Οι άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση είναι:

Πρώτον: Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

Δεύτερον: Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

Τρίτον: Οι διαρθρωτικές αλλαγές που να δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σΆ ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Κατά την ομιλία του ο κ. Καραμανλής αναμένεται επίσης να αναφερθεί στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μη νόμιμης μετανάστευσης, αλλά και σε καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της.

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει την πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα