Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 05:19
UPD:05:37

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς η προσφορά του 1,8 δισ. δολ. για την Chartered Semiconductor Ltd. τροφοδότησαν τις εικασίες για συγχώνευση.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Chartered ανεστάλη. Οι μετοχές της Toshiba Corp. αναρριχήθηκαν 3,9% στο Τόκιο μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei που ανέφερε ότι η εταιρεία θα μειώσει την παραγωγή για να περιορίσει το κόστος. Οι μετοχές της Canon Inc., η οποία πραγματοποιεί το 28% των πωλήσεών της στην Αμερική, αναρριχήθηκαν 2,3%, ενώ οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της υπ΄αριθμόν 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1% μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι οι εταιρείες μείωσαν λιγότερο των αριθμό των εργαζομένων τους τον Αύγουστο.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 113,43 μονάδες στις 10:24 π.μ. στο Τόκιο, ωθώντας της άνοδο του τριημέρου στο 0,9%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,9%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 0,3% και στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 Index αναρριχήθηκε 0,6%.

Στις 4 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% μετά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που έδειξε ότι οι εταιρείες απέλυσαν λιγότερο προσωπικό τον μήνα που πέρασε από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε στο 9,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε 26 χρόνια.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα