ATIC: 1,8 δισ. δολ. για την εξαγορά της Chartered Semiconductor

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 06:50

Συμφωνία για την εξαγορά της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., αντί ποσού 2,5 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά, έκλεισε η Advanced Technology Investment Co., η κρατική εταιρεία του ¶μπου Ντάμπι, η οποία σχεδιάζει να την συγχωνεύσει με την Globalfoundries Inc.

Η ATIC θα καταβάλει 2,68 δολ. Σιγκαπούρης (1,86 δολ. ΗΠΑ) για κάθε μετοχή της Chartered Semiconductor, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ATIC. Στις 4 Σεπτεμβρίου η μετοχή της Chartered έκλεισε στα 2,66 δολ. Σιγκαπούρης η μία.

Η Chartered Semiconductor θα συγχωνευθεί με την Globalfoundries, το venture που δημιούργησε πέρυσι η ATIC με την Advanced Micro Devices Inc. Η Chartered Semiconductor, η οποία κατασκευάζει τα τσιπ που χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια Xbox 360 της Microsoft Corp., άντλησε τον Απρίλιο 300 εκατ. δολ. ΗΠΑ από την πώληση μετοχών στους μετόχους της. Η εταιρεία έχει μειώσει το προσωπικό της αλλά και τις υπερωρίες των εργαζομένων της για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της.

Οι μετοχές της Chartered Semiconductor, των οποίων η διαπραγμάτευση ανεστάλη σήμερα στη Σιγκαπούρη, έχουν σημειώσει φέτος υπερδιπλάσια άνοδο.

Η Temasek Holdings Pte, η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης και κάτοχος περίπου του 62% των μετοχών της Chartered Semiconductor, στηρίζει την συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η σήμερα η Chartered Semiconductor αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη. Τα έσοδά της θα κυμανθούν από 405 έως 415 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, υψηλότερα των προβλέψεων για 382 έως 394 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης. Η εταιρεία τώρα προβλέπει ότι θα εμφανίσει κέρδη από ζημίες που εμφάνισε τα τέσσερα προηγούμενα τρίμηνα.

Σύμβουλοι της Chartered Semiconductor στην πώληση είναι η Morgan Stanley Asia (Singapore) Pte και η Citigroup Global Markets Singapore Pte. Το σκέλος της Deutsche Bank AG στη Σιγκαπούρη έχει οριστεί σύμβουλος των μετόχων.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα