Metallurgical: Προς τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ

Σε 18 μήνες
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 07:49

Σχέδια για την πώληση μετοχών αξίας 19,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, κάνει η Metallurgical Corp. of China Ltd., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Από την πώληση έως 2,87 δισ. μετοχών σε τιμή από 6,16 έως 6,81 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, η εταιρεία θα αντλήσει έως 17,8 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ για την ίδια και 1,78 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ για το National Social Security Fund, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η Metallurgical, κρατική κατασκευαστική και εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού με έδρα το Πεκίνο, θα διαθέσει τις μετοχές της και στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Η δημόσια εγγραφή της Metallurgical θα είναι η μεγαλύτερη στο Χονγκ Κονγκ μετά την δημόσια εγγραφή της China Railway Construction Corp. ύψους 20,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο 2008, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς αυξάνει τη ζήτηση για κινεζικές μετοχές. Φέτος, Hang Seng China Enterprises Index στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 49%, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη υποχώρηση ρεκόρ το 2008.

Την πώληση των μετοχών διαχειρίζονται η China International Capital Corp., η Citic Securities Co., η Citigroup Inc. και η Morgan Stanley.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το 45% των κεφαλαίων που θα αντλήσει για την ανάπτυξη μεταλλουργικών εγκαταστάσεων και ορυχείων στο εξωτερικό.

Η Metallurgical, της οποίας η μητρική εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 ενδέχεται να διευρύνει την πώληση μετοχών κατά 15% για να καλύψει την υψηλότερη ζήτηση. Η κατασκευαστική θα αρχίσει να δέχεται σήμερα προσφορές από θεσμικούς επενδυτές. Η τιμή των μετοχών της θα καθοριστεί στις 18 Σεπτεμβρίου και η διαπραγμάτευσή τους στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει 3,5 δισ. μετοχές στη Σαγκάη πριν από την πώλησή τους στο Χονγκ Κονγκ. Η προσφορά θα γίνει στους επενδυτές στις 9 Σεπτεμβρίου και η τιμή θα καθοριστεί στις 10 του μηνός. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στη Σαγκάη.

Τη διάθεση των μετοχών της στη Σαγκάη έχει αναλάβει η Citic Securities Co. Τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εργοστασίων χάλυβα στη Κίνα και στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα