Αλλαγή «φρουράς» στην κορυφή της Επ.Αντ.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 15:34
EUROKINISSI

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη λειτουργία της αγοράς, αλλά θα είναι τιμωρός για όσους δεν σέβονται τους κανόνες της, τόνισε στη διάρκεια της τελετής παραλαβής - παράδοσης του απερχόμενου προέδρου Σπύρου Ζησιμόπουλου ο νέος πρόεδρος Δ. Κυριτσάκης.

Σημειώνεται πως από σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει το έργο της με νέο πρόεδρο, νέα σύνθεση και με σκοπό την άμεση εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κυριτσάκης, ο νέος νόμος δίνει δυνατότητες διεξόδου για ταχύτερη επίλυση των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Eπιτροπή.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της, υπογράμμισε ότι σε θέματα αρχών θα επιμείνει στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας της Αρχής, σε επίπεδο επιχειρησιακό αναμένει την πρόσληψη 38 νέων υπαλλήλων όπως και νέα στελέχη, σχεδιάζει τη μεταστέγαση των γραφείων του φορέα, δρομολογεί την υπογραφή ΠΔ για το νέο κανονισμό και θα προτάξει την απογραφή των εκκρεμών υποθέσεων που υπολογίζονται σε 350 όπως και την ιεράρχηση προς επίλυση των σημαντικότερων εξ αυτών.

Δ. Κυριτσάκης: Αυστηρή και δίκαιη Επιτροπή Ανταγωνισμού

Α. Αλαβάνος: H N.Δ. ζητάει νωπή λαϊκή εντολή ενώ έχει κατεψυγμένες πολιτικές

«Θέλουμε αυστηρή κριτική» τόνισε και πρόσθεσε ότι η παρουσία της Επιτροπής στη λειτουργία της αγοράς δεν θα γίνεται αντιληπτή μόνο με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει αλλά και με πειθώ, υπευθυνότητα και συνεργασία της Αρχής με τις εταιρείες καθώς μόνο η ανθρώπινη πλευρά δίνει διεξόδους».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση αλλαγής του κυβερνώντος κόμματος μετά τις εκλογές καθώς η αρχή είναι Ανεξάρτητη και η τοποθέτησή του δεν είναι κομματική.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι παραδίδει στον κ. Κυριτσάκη μια Επιτροπή Ανταγωνισμού «έτοιμη να πετάξει, έχοντας περάσει τις παιδικές αρρώστιες και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πολίτη».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «η Πολιτεία έχει χρέος να αφήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη αρχή, χωρίς παρεμβάσεις».

Σε ό,τι αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο σημείωσε πως η Επιτροπή θα κινηθεί πιο γρήγορα καθώς πέντε από τα εννέα μέλη είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα λειτουργούν πλέον τρία διαφορετικά τμήματα και ότι η σύνθεσή της αποτελεί εγγύηση για το μέλλον καθώς μετέχουν σε αυτήν οικονομολόγοι και εκπρόσωποι της αγοράς που στον τομέα τους έχουν διακριθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα