Εντονος προβληματισμός για την πορεία του ευρώ

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2000 21:30
UPD:21:41

Αντιπαραθέσεις άνευ προηγουμένου έχει πυροδοτήσει στα οικονομικά επιτελεία των ευρωπαϊκών οργανισμών η πτωτική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος. Το κλίμα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από το σημερινό αρνητικό ρεκόρ της τιμής του ευρώ και την εκτίμηση εκπροσώπων της Ομάδας των Επτά Πλουσιότερων Χωρών (G7), ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση στήριξης του ευρωπαϊκού νομίσματος στο συνέδριο του προσεχούς Σαββάτου στην Πράγα.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μάικ Μούσα, σε πρωινή συνέντευξη Τύπου τόνισε την ανάγκη στήριξης του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της γερμανικής κυβέρνησης.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων απέναντι στο κοινό νόμισμα έχει κλονιστεί, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στη Δανία, ενώ και στη Γερμανία πολλοί είναι εκείνοι που νοσταλγούν την εποχή του ισχυρού μάρκου. Ο πρόεδρος, πάντως, της Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε, εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον του ευρωπαϊκού νομίσματος και τόνισε σήμερα ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ανακάμψει «μόλις οι χρηματαγορές αντιληφθούν το λάθος τους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα