First Solar: Φιλόδοξα σχέδια ηλιακής ενέργειας στην Κίνα

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 10:07

Το μεγαλύτερο σταθμό ηλιακής ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Κίνα η αμερικανική First Solar Inc, η οποία αποκάλυψε τα σχέδιά της να αναμιχθεί ενεργά στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο ανανεώσιμης ενέργειας.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε με την κινεζική κυβέρνηση, η First Solar πρόκειται να κατασκευάσει ένα σταθμό δυναμικότητας 2 gigawatt, ο οποίος θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες τριών εκατομμυρίων κινεζικών νοικοκυριών στην Εσωτερική Μογγολία, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει την κατασκευή ενός καινούργιου εργοστασίου στην Κίνα.

Τα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού ανακοινώθηκαν σε μια δύσκολη εποχή για την Κίνα, η οποία βλέπει τις χρηματοδοτήσεις για τα καινούργια έργα να στερεύουν και τις ισπανικές θυγατρικές να συσσωρεύουν τα φωτοβολταϊκά κύτταρα και πάνελ στις αποθήκες.

Τα φιλόδοξα σχέδια της First Solar Inc έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από το Πεκίνο, καθώς η κινεζική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να καλύψει το 10% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2010 και κατά 15% έως το 2020 προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές CO2.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα