NYSE: Προς πώληση μεριδίων της Amex Options σε μεγάλους «παίκτες»

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 13:02

Την πώληση μεριδίων στον τομέα δικαιωμάτων προαίρεσης (options) που αγόρασε πέρσι με το American Stock Exchange σχεδιάζει η NYSE Euronext, με ενδιαφερόμενους επτά κορυφαίους διαπραγματευτές, μεταξύ των οποίων η Bank of America Corp. και η Barclays Plc.

Ποσοστό στο NYSE Amex σκοπεύουν επίσης να αγοράσουν οι εταιρείες Citadel Investment Group LLC, Goldman Sachs Group Inc., TD Ameritrade Holding Corp., Citigroup Inc. και UBS AG, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η NYSE Euronext, ωστόσο, θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος στο χρηματιστήριο δικαιωμάτων προαίρεσης μετά τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Το NYSE Amex, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο δικαιωμάτων προαίρεσης της χώρας, βλέπει το μερίδιο αγοράς του να συρρικνώνεται την τελευταία οκταετία, στο 5,8% το 2008 από 28,6% το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Options Clearing Corp.

Με την πώληση μεριδίων σε μεγαλύτερους καταναλωτές, η NYSE ακολουθεί μια πολιτική που ξεκίνησαν οι ανταγωνιστές της Direct Edge Holdings LLC και Bats Global Markets που πασχίζει να αναδειχθεί στο τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα