«Πρόστιμο ρύπανσης» θα καταβάλλουν οι αεροπορικοί επιβάτες

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 16:07
UPD:16:13

Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσω της επιβολής φόρων ως αποζημίωση προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις αερομεταφορές, απεφάνθη η Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές στη Βρετανία.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα πρέπει να αυξάνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου προκειμένου οι ταξιδιώτες να αποτρέπονται από τη χρήση των αεροπλάνων και να διασφαλιστεί ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2005, υποστηρίζει η επιτροπή. Προτείνει, επίσης, οι αερομεταφορείς να μοιραστούν το βάρος της δέσμευσης της Βρετανίας για μείωση των εκπομπών κατά 80% έως το 2050.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, ο μέσος επιβάτης θα επιβαρυνθεί με 10 λίρες ανά εισιτήριο επιστροφής όταν η αεροπλοΐα ενταχθεί στο πρόγραμμα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ το 2012. Η επιβάρυνση, ωστόσο, εξαρτάται από την τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής, η οποία αναμένεται να ακολουθεί διαχρονικά ανοδική πορεία.

Πηγή: The Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα