Ανοδος εν μέσω ανησυχιών

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Συνέχεια ανόδου στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εν μέσω εξασθενημένου δολαρίου και ανόδου στις τιμές εμπορευμάτων.

Στη Wall Street η άνοδος των μετοχών ώθησε το δείκτη S&P 500 στο υψηλότερο κλείσιμο έντεκα μηνών, από τη στιγμή που η Goldman Sachs συνέστησε στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές βιομηχανικών ομίλων και ο επενδυτής Μάικλ Πράις διαμήνυσε ότι εξακολουθεί να βλέπει αξία στις αμερικανικές μετοχές.

Η δημοσίευση όμως του Μπεζ Βιβλίου της Φέντεραλ Ριζέρβ περιόρισε τα κέρδη, καθώς αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις καταναλωτικές δαπάνες. Στην Ευρώπη οι μετοχές ενισχύθηκαν για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, σηματοδοτώντας την πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τον Ιούλιο, καθώς τα κέρδη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες επισκίασαν τις ανησυχίες ότι το εξαμηνιαίο ράλι έχει ξεπεράσει τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη και την οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Κάρλος Γκοσν, δήλωσε χθες ότι «σαφέστατα η χρηματοοικονομική κρίση έχει παρέλθει», με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου να ενισχύονται έως και 8%.

Σημαντικό στήριγμα στην ευρωπαϊκή αγορά προσέφεραν επίσης ο ενεργειακός κλάδος μετά τη συνέχιση της ανόδου της τιμής αργού πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι και ο τραπεζικός από τη στιγμή που η γερμανική Commerzbank εμφανίστηκε έτοιμη να αποπληρώσει αμέσως τις κρατικές εγγυήσεις που έλαβε για να αντεπεξέλθει στην κρίση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα, στις 987,85 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα