Χαμόγελα στο Τόκιο

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 10:50

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2%, χάρη στην ανανεωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου στα ασιατικά χρηματιστήρια και την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

Σημαντική άνοδο σημείωσε η εταιρεία Hoya Corp μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θέτει στόχο 50-55 δισ. γεν για τα λειτουργικά της κέρδη, κοντά στα περσινά επίπεδα των 59 δισ. κερδών.

Κατά 1,2% ενισχύθηκε η ζυθοποιία Kirin Holdings, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά της ανταγωνίστριας Suntory Holdings, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης ότι σκοπεύει να αγοράσει την εταιρεία παρασκευής ποτών Orangina.

Παρότι ήταν πιθανό τα κέρδη να αντισταθμιστούν από την ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου, οι επιπτώσεις της αντιστάθμισης αυτής θα μετριαστούν λόγω της ανησυχίας για την υποκείμενη αδυναμία του δολαρίου παρά του γεν.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.513,67 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε κέρδη 2% κλείνοντας στις 958,49 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα