Ιδρυση μουσείων τουρισμού και παιχνιδιών

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 15:15

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση δύο πρωτοποριακών μουσείων, του νέου «Μουσείου Τουρισμού», σε κτίριο που προσέφερε ο «Σύνδεσμος Ελληνίδων Τουρισμού» με έδρα την Πλάκα και του «Μουσείου Παιχνιδιών» στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, προέβη ο υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος. Και τα δύο θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ.

Για την ίδρυση του «Μουσείου Τουρισμού», υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης , του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι.Κοφίνη και του Ειδικού Γραμματέα δρ. Ε.Αλεξανδράκη.

Το νέο «Μουσείο Τουρισμού», θα περιλαμβάνει εγκατάσταση μόνιμου εκθετηρίου με το εκδοτικό υλικό του Ε.Ο.Τ (αφίσες, βιβλία, εκδόσεις τουριστικές, διαφημιστικά, φυλλάδια, τουριστικό τύπο, ημερήσιο και περιοδικό), τη συλλογή των βραβευμένων διαφημιστικών παρουσιάσεων (έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό) της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη συγκέντρωση του οπτικοακουστικού υλικού, με το οποίο θα παρουσιάζεται η Τουριστική διαδρομή στην Ελλάδα μέσω ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικών ή αλλοδαπών ντοκιμαντέρ κ.ά., τη συλλογή υλικού για τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και τους παραδοσιακούς οικισμούς, τη συλλογή φωτογραφικού υλικού, σλάιντς, διαφημιστικών φυλλαδίων από επιχειρήσεις που απασχολήθηκαν αμέσως ή εμμέσως με τον τουρισμό, την προβολή με όλους τους δυνατούς τρόπους του ελληνικού τουρισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τη δημιουργία ψηφιακής και τεχνολογικής υποδομής μέσω της οποίας θα δίδεται η δυνατότητα προβολής ταινιών, ανεύρεσης αρχείων σχετικών με τον τουρισμό, ενημέρωση από το Διαδίκτυο (Internet), καθώς και τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο του Μουσείου.

Στο «Μουσείο Παιχνιδιού» θα εκτίθενται 50.000 παιχνίδια και αντικείμενα που αφορούν στο παιδί, τα οποία συνέλεξε εδώ και χρόνια και έχει στην προσωπική της κατοχή η Πρόεδρος του Λαογραφικού - Εθνολογικού Μουσείο Μακεδονίας Θράκης και δρ. Παιδαγωγικής κ. Μ.Βιλδιρίδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Μουσείο Τουρισμού είναι ένα μοναδικό μουσείο του οποίου η σύλληψη και η οργάνωση είναι πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Γυναικών του Τουρισμού, καταξιωμένων επιχειρηματιών δηλαδή του Τουρισμού, που συνέλαβαν και προώθησαν αυτήν την ιδέα.

Ανέφερε ακόμη πως «με τη συλλογή παιχνιδιών θα ιδρύσουμε το μοναδικό και μεγαλύτερο μουσείο παιχνιδιού που υπάρχει στην Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα