ΣΥΝ: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραδίδουν τη χώρα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 16:53

Για επιβεβαίωση «της κατάρρευσης των λαϊκών εισοδημάτων εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της ανεργίας, της μονομερούς λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις και των αφόρητων πιέσεων στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη μικρομεσαία αγροτιά» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων για το χονδρικό εμπόριο από την ΕΣΥΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση, αντίθετα θα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ύφεση, όσο δεν εφαρμόζονται τολμηρά μέτρα αναδιανομής του πλούτου και καταπολέμησης των πελώριων ανισοτήτων και όσο δεν ενισχύονται τα λαϊκά εισοδήματα και δεν εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα σύγχρονων δημόσιων επενδύσεων για την αναβάθμιση της παραγωγικής δομής, την τόνωση της απασχόλησης και την προστασία του περιβάλλοντος».

Υπογράμμισε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η μόνη δύναμη ανατροπής ενός στημένου και βαθύτατα συντηρητικού πολιτικού σκηνικού εναλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα παραδώσει την χώρα ακόμα περισσότερο στο έλεος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και στον πιο ακραίο και αδίστακτο αμερικανοατλαντισμό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα