Ενισχύονται τα ομόλογα της Ευρωζώνης

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 15:04

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, καθώς η ισχυρή ζήτηση σε δημοπρασία 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ και η εκτίμηση ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει χαμηλό για αρκετό διάστημα ενίσχυσαν την ψυχολογία.

«Η δημοπρασία (30ετούς ομολόγου) στις ΗΠΑ βοηθά σίγουρα, ενώ η προσφορά την επόμενη εβδομάδα θα είναι χαμηλή και αυτό βοηθά την αγορά ομολόγων να ανακάμψει ελαφρώς», σχολίασε ο Patrick Jacq στην BNP Paribas.

Σύμφωνα με πίνακες του Reuters, το διετές swap επί του βασικού επιτοκίου υποχώρησε νωρίτερα σήμερα στο 1,5980%, το χαμηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία της ΟΝΕ το 1999.

Τα γερμανικά ομόλογα επέκτειναν τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές στην Ευρώπη ανήλθαν σε νέο υψηλό 11μήνου.

Νωρίτερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο 37 μονάδων στα 121,27 μονάδες έναντι 120,90 στο κλείσιμο της Πέμπτης. Στις 14:25 ώρα Ελλάδας διαμορφώνονταν στις 121,25 μονάδες.

H απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 3,2 μονάδες βάσης στο 3,273%.

«Θεμελιωδώς δεν υπάρχει λόγος για αύξηση των αποδόσεων αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Jacq, προσθέτοντας ότι «όλες οι προβλέψεις, αλλά και οι κεντρικές τράπεζες ισχυροποίησαν αυτό το μήνυμα πρόσφατα».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα