Ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Οι επενδυτές στη Wall Street έσπευσαν χθες να μαζέψουν τα κέρδη όλης της εβδομάδας μετά την κούρσα ανόδου των τελευταίων έξι ημερών, επηρεαζόμενοι και από την πτώση της τιμής πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών ότι το πρόσφατο ράλι ίσως να φθάνει στο τέλος του, καθώς έχει υπερβεί τις προοπτικές για την εταιρική κερδοφορία.

Ετσι, τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αλλά και τα κέρδη της FedEx Corp δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις μετοχές σε θετικό έδαφος αν και οι απώλειες περιορίστηκαν από τα μεγάλα κέρδη που κατέγραψε ο κλάδος μεταφορών.

Μέχρι στιγμής το Σεπτέμβριο, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 2%, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το χειρότερο μήνα για τις αμερικανικές μετοχές, δεδομένου ότι πέρυσι είχε χάσει 9,1% της αξίας του.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο καταγράφοντας σε εβδομαδιαία βάση τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Ιούλιο, εν μέσω φημολογιών ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις θα επεκταθούν καθώς και αυξημένων ενδείξεων για ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,6%, στις 993,91 μονάδες, σημειώνοντας το καλύτερο κλείσιμο εδώ και 11 μήνες. «Προς το παρόν, το σενάριο της ανάκαμψης παραμένει άθικτο με τα μακροοικονομικά στοιχεία να βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά και τα επιτόκια να προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό ακόμη καιρό.

Συνεπώς, οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν ευνοϊκές», επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα