Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 05:13
UPD:05:27

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας χαμηλότερα τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index από τα υψηλότερα επίπεδα έτους, καθώς το γιέν ανατιμήθηκε και οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υποχώρησαν, σκιάζοντας τη μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στις 116,77 μονάδες στις 9:40 π.μ. στο Τόκιο, αφού την περασμένη εβδομάδα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2008. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 65% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου, καθώς τα οικονομικά πακέτα στήριξης των κυβερνήσεων διεθνώς, ώθησαν την παγκόσμια οικονομία εκτός ύφεσης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,7%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,6%. Στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 σημείωσε άνοδο 0,2%.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,1%, παρά την έκθεση για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη χώρα, ο οποίος αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το γιέν ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου έως τα 90,21 σήμερα, επίπεδα τα οποία είχε να αγγίξει από τις 12 Φεβρουαρίου. Το ισχυρό γιέν μειώνει την αξία των πωλήσεων των Ιαπώνων εξαγωγέων στο εξωτερικό, όταν οι τελευταίοι τις μετατρέπουν σε ιαπωνικό νόμισμα.

Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 1,3% σήμερα, σημειώνοντας απώλειες για τέταρτη ημέρα. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησε στις 11 Σεπτεμβρίου κατά 3,5%. Την ίδια ημέρα το αργό σημείωσε απώλειες 3,7% στη Νέα Υόρκη, τις μεγαλύτερες από τις 31 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα