Ελληνική Τεχνοδομική: Αύξηση κεφαλαίου

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2000 17:41
UPD:17:46

Την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της κατά 44 δισ. δρχ. με καταβολή μετρητών αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Παράλληλα, αποφασίστηκε αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και διανομή δωρεάν μετοχών.

Συγκεκριμένα, η σημερινή συνέλευση αποφάσισε την έκδοση 40 εκατομμυρίων νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 10 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές με τιμή διάθεσης τις 1.100 δρχ., ενώ μέσω της αύξησης κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών θα εκδοθούν 20 εκατομμύρια νέες μετοχές, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 5 νέων για κάθε 10 παλαιές.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας θα ανέλθουν σε 142 δισ. δρχ., ενώ τα νέα κεφάλαια, ύψους 44 δισ. δρχ., που θα αντληθούν πρόκειται να διατεθούν, μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή της εταιρείας στα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχει αναλάβει, την εξαγορά άλλων επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση της αγοράς των μετοχών της Εθνικής Ακινήτων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή της στην αύξηση του μ/κ της Ακτωρ, καθώς και για τη διείσδυση σε τομείς, όπως η ενέργεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα