Κορρές: Συμφωνία με J&J για τη Β. Αμερική

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 14:25

Συμφωνία για την παροχή άδειας χρήσεως των προϊόντων της στην Johnson & Johnson Consumer Products Company, κλάδο της Johnson & Johnson Consumer Companies, για την πώληση και διανομή των προϊόντων Κορρές στη Βόρεια Αμερική, σύναψε η Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα.

Τμήμα της συμφωνίας αποτελεί η ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, εκτιμώμενης διάρκειας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Κορρές Α.Ε. θα διανέμει τα προϊόντα της στη Βόρεια Αμερική μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής της εταιρείας, Korres North America, Ltd, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στο οικονομικό της σκέλος, η συμφωνία περιλαμβάνει μια αρχική αμοιβή ύψους 7,25 εκατ. δολ. και ένα συνεχές πρόγραμμα απόδοσης δικαιωμάτων (royalties) επί των πωλήσεων των προϊόντων Κορρές στη Βόρεια Αμερική, από το 2011 έως και το 2019.

«Η συγκεκριμένη συμφωνία, κατά τη μεταβατική περίοδο, δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της Εταιρείας, καθώς η αρχική αμοιβή θα καλύψει το κόστος υποστήριξης της μάρκας στη Βόρεια Αμερική στην εν λόγω περίοδο, καθώς και τη λήξη της συνεργασίας της Κορρές Α.Ε. με τον υφιστάμενο διανομέα», αναφέρει η εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα (royalties) τα οποία θα αποδίδονται στην Κορρές Α.Ε. από το 2011 έως και το 2019, το συμφωνημένο ελάχιστο ύψος αυτών για την περίοδο 2011 έως και 2014 θα ανέλθει στα 10,25 εκατ. δολ.

«Μετά το 2011, η συμφωνία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της Εταιρείας, η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί επακριβώς καθώς θα εξαρτηθεί από την μελλοντική πορεία των πωλήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή», καταλήγει η Κορρές στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα