Αναζητώντας κατεύθυνση

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Οι προειδοποιήσεις των αναλυτών για την υγεία του χρηματοοικονομικού τομέα, με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» του ενός χρόνου από την κατάρρευση της Lehman Brothers, αλλά και η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας πυροδότησαν νευρικότητα στις αγορές μετοχών.

Στη Wall Street οι Dow Jones και Nasdaq αναζητούσαν έως αργά κατεύθυνση, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους σε εταιρείες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως η Sprint Nextel, που φήμες τη θέλουν να αποτελεί «στόχο» της Deutsche Telekom.

Στην Ευρώπη, ύστερα από αρκετές διακυμάνσεις οι δείκτες των μεγάλων κεφαλαιαγορών τερμάτισαν με οριακές μεταβολές. Ο FTSE100 στο Λονδίνο είχε κέρδη 0,15%, ενώ ο γερμανικός Xetra Dax υποχώρησε 0,1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst είχε απώλειες 0,3% με τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις ενέργειας να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Στις αγορές συναλλάγματος, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε τo ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα για το 2009 επίπεδα έναντι του δολαρίου, καθώς η διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ενθαρρύνει τους επενδυτές να δανεισθούν σε δολάρια και να τοποθετήσουν σε νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων.

Στην αγορά πετρελαίου το αμερικανικό αργό υποχώρησε κάτω από τα 69 δολ. το βαρέλι, ενώ τάσεις διόρθωσης επικράτησαν και στις αγορές πολύτιμων και βασικών μετάλλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα