Μαξίμ: Στις 600.000 € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 13:10
UPD:13:18

Διευκρινίσεις σχετικά με την αδυναμία λειτουργίας της παραθέτει η Μαξίμ Περτσινίδης, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με την αδυναμία της να συνεχίσει να λειτουργεί έπειτα από την απόφαση του προσωπικού να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, η Μαξίμ αναφέρει ότι το σύνολο των ληξιπρόσθεσμων οφειλών προς το προσωπικό της ανέρχεται σε περίπου 220.000 ευρώ και αφορά το σύνολο του μηνός Ιουλίου, μέρους του Αυγούστου και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 600.000 ευρώ και αφορά τη μη καταβολή υποχρεώσεων προς τη Δ.Ε.Η., Ασφαλιστικά ταμεία και προσωπικό.

«Το αρνητικό κλίμα στην οικονομία είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση του όγκου παραγγελιών της εταιρείας ενώ παράλληλα την ίδια περίοδο αυξήθηκαν οι επισφάλειες. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία έχασε 1.000.000 ευρώ από ακάλυπτες επιταγές που συνέτειναν στην επιδείνωση της ήδη δύσκολης κατάστασης.

»Η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλούν τις επιταγές πελατείας και η αύξηση του πλαφόν παρακράτησης αυτών που έφτασε το 20% της αξίας τους οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της. Παράλληλα οι προσπάθειες για την σύναψη δανείου με την πιστώτρια τράπεζα που συνεργάζεται η εταιρεία μας απέβησαν άκαρπες μια και από την πλευρά της τράπεζας υπήρξε απροθυμία για μια νέα σύμβαση δανείου», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Γνωστοποιεί, παράλληλα, ότι το τελευταία διάστημα έκανε ενέργειες για τη σύναψη δανείου με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάνουν την συνέχεια αυτή μη δυνατή.

«Με αυτά τα δεδομένα δεν διαφαίνεται καμία λύση τέτοια που να μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην εταιρεία να επανέλθει στην ομαλότητα μια και δυνατότητες χρηματοδότησης δεν διαφαίνονται από καμία πλευρά», τονίζει η εταιρεία, σημειώνοντας πως οι συνολικές υποχρεώσεις της δεν ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ ενώ τα περιουσιακά στοιχεία ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ.

«Όσον αφορά τις άμεσες κινήσεις της, η εταιρεία έχει απαιτήσεις από την αγορά τις οποίες θα προχωρήσει άμεσα προς είσπραξη για να καταβάλει μέρος από αυτά στο προσωπικό της», καταλήγει η ανακοίνωση της Μαξίμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα