Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 05:17
UPD:05:26

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, τη βιομηχανική παραγωγή στη Νέα Υόρκη - που υπερέβη τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,1% φθάνοντας στις 117,08 μονάδες στις 9:50 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 66% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον της πενταετίας που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου καθώς τα μέτρα στήριξης σε ολόκληρο τον κόσμο, έβγαλαν τις οικονομίες από την ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,9%, και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,6%. ¶νοδο 1,5% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,3% μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις – εκτός των αυτοκινήτων – αυξήθηκαν 1,1% τον μήνα που πέρασε, ενώ η Federal Reserve της Νέας Υόρκης είπε ότι ο γενικός οικονομικός δείκτης τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε στο 18,9. Και τα δύο στοιχεία, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,1%, για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις. Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 3% φθάνοντας στα 70,93 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα