Ιαπωνία: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για τη νέα κυβέρνηση

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 10:42

Ανακουφισμένοι εμφανίζονται οι Ιάπωνες επενδυτές από την εκλογή του Γιούκιο Χατογιάμα στην πρωθυπουργία, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας.

Θετική ήταν η αντίδραση στο Χρηματιστήριο του Τόκιο με το δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 0,5% στις 10.270,77 μονάδες.

«Η νέα κυβέρνηση είναι θετική υπό την έννοια ότι έχει απομακρύνει την αβεβαιότητα από την αγορά», τονίζει ο Μπρετ Μακ Γκόνεγκαλ, γενικός διευθυντής της Cantor Fitzgerald. «Ο Νο1 δημόσιος εχθρός για κάθε χρηματιστηριακή αγορά είναι η αβεβαιότητα», σημειώνει.

«Οι επενδυτές στο λιανικό κλάδο, μια πολύ ισχυρή δύναμη στην ιαπωνική αγορά, έριξαν την ψήφο τους στις αρχές Αυγούστου, αποχωρώντας από την αγορά και, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, τηρώντας στάση αναμονής», αναφέρει ο Μακ Γκόνεγκαλ, εκτιμώντας ότι η εκλογή της νέας κυβέρνησης θα αμβλύνει την ένταση και θα επιτρέψει στους επενδυτές να επιστρέψουν στην αγορά.

Η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας και ο πρωθυπουργός Γιούκιο Χατογιάμα πιθανόν να εμπνεύσουν μια περίοδο ευρωστίας, ενώ η εστίασή τους σε εσωτερικά θέματα και στον Ιάπωνα καταναλωτή θα επηρεάσει θετικά την αγορά, εκτιμά από την πλευρά του ο Ρίτσαρντ Χάστινγκς, αναλυτής της Global Hunter Securities.

Όπως τονίζει, θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ των μεταρρυθμίσεων, της εστίασης σε εσωτερικά θέματα και της ανάγκης να τονωθεί το εμπόριο, ειδικά με τις ΗΠΑ.

Πηγή: Market Watch



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα