Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 11:08

Θετική είναι η εικόνα σήμερα στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τις τράπεζες και τα εμπορεύματα να έχουν τεθεί στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται θετικά και από τις δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Μπεν Μπερνάνκι, ότι η ύφεση κατά πάσα πιθανότητα έχει περάσει.

«Και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού λένε ότι έχουμε βγει από την ύφεση, ωστόσο η ανάπτυξη αναμένεται να είναι αργή και αναιμική», σχολίασε αναλυτής της Seven Investment Management.

Ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι η χειρότερη κρίση που έχει βιώσει η χώρα του από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μάλλον έχει περάσει. Ωστόσο, η διαδικασία της ανάκαμψης θα είναι αργή, ενώ θα πάρει χρόνο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, εκτίμησε.

Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 998,45 μονάδες, αυξημένος κατά0,6%, για όγδοη φορά σε εννέα συνεδριάσεις.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Lloyds Banking Group, HSBC, Barclays και UBS να ενισχύονται από 0,9% έως 1,5%.

Κέρδη καταγράφονται και στον κλάδο των εμπορευμάτων. Οι τίτλοι των BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Tullow Oil σημειώνουν άνοδο 0,4-2,7%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται κατά 0,7-,09%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα