Adobe: Εξαγορά της Omniture αντί 1,8 δισ. δολ.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 11:53

Το ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να καταβάλει η Adobe Systems για την εξαγορά της ανερχόμενης κατασκευάστριας λογισμικού Omniture, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να σταματήσει την πτώση των πωλήσεων.

Η κατασκευάστρια των προγραμμάτων Photoshop και Acrobat αγωνίζεται τον τελευταίο χρόνο να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έχει πλήξει σημαντικά τις δαπάνες στον τεχνολογικό κλάδο.

Η ανωτέρω εξαγορά εκτιμάται ότι θα της προσφέρει ένα νέο κύμα εσόδων, το οποίο θα αντισταθμίσει τις σημερινές απώλειες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Omniture χρεώνει τους πελάτες βάσει της μηνιαίας κίνησης στο website και, έτσι, οι πωλήσεις της είναι λιγότερο ευάλωτες στις οικονομικές αναταράξεις, απ’ ό,τι αυτές της Adobe.

Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, η Adobe συμφώνησε να καταβάλει 21,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, τιμή με premium 24% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Omniture την Τρίτη.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την Adobe, μετά την απόκτηση της Macromedia έναντι 3,4 δισ. δολαρίων, το Δεκέμβριο του 2005, και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα