EDF: Σε συνομιλίες για συμμετοχή στον αγωγό South Stream

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 14:42
UPD:14:46

Τη διενέργεια συνομιλιών με τη Gazprom για συμμετοχή της Electricite de France στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ενεργειακού ομίλου, επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Kommersant.

«Η ιδέα να βρεθούμε μαζί με τους Ιταλούς στο πλευρό της Gazprom σε ένα δυτικό πρότζεκτ είναι πολύ καλά νέα για τη διαφοροποίηση των προμηθειών μας», τόνισε ο Πιερ Γκαντονέ, μιλώντας σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Είμαστε πολύ μακριά από μια συμφωνία. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ αλλά σαφώς είχαμε συζητήσεις για το θέμα αυτό για κάποιο διάστημα, κάτι που είναι καλή είδηση για τη Γαλλία και την EDF», πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα την Τρίτη, η EDF πιθανόν να αποκτήσει ποσοστό 10% στην έργο και αναμένεται να υπογράψει σύντομα μνημόνιο κατανόησης (MoU) με τη Gazprom.

Ο South Stream θα διασχίζει υποθαλασσίως τη Μαύρη Θάλασσα και θεωρείται ως ο βασικός ανταγωνιστής του αγωγού Nabucco, ο οποίος έχει τη στήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και στοχεύει στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα