ΠΓΔΜ: Επένδυση από Κινέζους και Νοτιοκορεάτες

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 10:47

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών δεκτών τύπου LCD και οθονών, η οποία αποτελεί κοινό επενδυτικό εγχείρημα μεταξύ της νοτιοκορεατικής εταιρείας Triview και της κινεζικής Haier, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικόλα Γκρούεβσκι.

Το συνολικό ύψος της σχετικής επένδυσης υπολογίζεται σε 9 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα κατασκευαστεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 7,3 χιλ. τ.μ. στη βιομηχανική ζώνη Bunardzik των Σκοπίων και αρχικά θα παράγει οθόνες και τηλεοπτικούς δέκτες τύπου LCD, ενώ αργότερα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απασχολώντας στο αρχικό στάδιο της λειτουργίας της 100 άτομα με προοπτική αύξησής τους στα 300.

«Η επιλογή της ΠΓΔΜ ως επενδυτικού προορισμού και ως χώρας από την οποία η Haier και η Triview Θα κατακτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά προσδίδει στην επένδυση ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αποτελεί μία εξαιρετική σύσταση και για άλλες κινεζικές και νοτιοκορεατικές εταιρείες», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Γκρούεβσκι, προσθέτοντας πως η ικανοποίησή του είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν ληφθεί υπόψη ο συγκεκριμένος χρόνος υλοποίησης της επένδυσης στο μέσο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Η θέση του εργοστασίου επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της Triview, κ. John Shen, συμπληρώνοντας πως η απόφαση για την υλοποίηση της επένδυσης στην ΠΓΔΜ δεν ήταν εύκολη, αλλά μεταξύ των λόγων που τελικά ελήφθη ήταν το ανταγωνιστικό κόστος της εγχώριας εργασίας καθώς και το πακέτο επενδυτικών κινήτρων που προσέφερε η κυβέρνηση της χώρας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα