Πτωτικές τάσεις στην αγορά επαγγελματικής στέγης στη Σόφια

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 11:24

Η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία ασκούν σημαντικές επιδράσεις σε όλα τα επίπεδα της εγχώριας αγοράς ακινήτων και ιδιαίτερα στην αγορά επαγγελματικής στέγης, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις μεταβολές των οικονομικών συνθηκών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Colliers International που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο investor.gr.

Παρά τη σημαντική επιβράδυνση των επενδυτικών σχεδίων, η προσφορά νέων χωρών επαγγελματικής στέγης συνέχισε την ανοδική της πορεία τους πρώτους μήνες του 2009. Ωστόσο, η προσφορά επαγγελματικής στέγης στη Σόφια εξακολουθεί να υπερβαίνει σημαντικά την αντίστοιχη ζήτηση, με αποτέλεσμα ο βαθμός πληρότητας να προσεγγίζει το 86,5% στα μέσα του 2009, υποστηρίζει η Colliers. Στις πιο απομακρυσμένες, από το κέντρο, περιοχές της βουλγαρικής πρωτεύουσας, το ποσοστό πληρότητας στην αγορά επαγγελματικής στέγης προσεγγίζει μόλις το 80%.

Σήμερα στη Σόφια βρίσκονται υπό κατασκευή επαγγελματικές στέγες συνολικού εμβαδού 850.000 τ.μ., ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή επαγγελματικών χώρων εμβαδού 250.000 τ.μ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα