Στο μικροσκόπιο της Fed οι μισθολογικές πολιτικές των τραπεζών

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 12:53

Έγκριση της Federal Reserve θα απαιτείται πλέον για τις πολιτικές που καθορίζουν τις απολαβές δεκάδων χιλιάδων τραπεζικών στελεχών στη χώρα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων της κεντρικής τράπεζας που στόχο έχουν να βάλουν «χαλινάρι» στις κερδοσκοπικές πρακτικές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αναφέρει σήμερα η The Wall Street Journal.

Το σχέδιο της Fed προβλέπει, για πρώτη φορά, την εμπλοκή των κρατικών εποπτικών αρχών στις αποφάσεις που παραδοσιακά λαμβάνονται από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και τα εκτελεστικά τους στελέχη.

Σύμφωνα με την πρόταση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η Fed θα απορρίπτει εκείνες τις μισθολογικές πολιτικές που θεωρεί ότι ενθαρρύνουν τα τραπεζικά στελέχη –όλων των βαθμίδων– να αναλαμβάνουν υπερβολικούς κινδύνους.

Οι εποπτικές αρχές δεν θα ορίζουν τις απολαβές μεμονωμένων ατόμων, αλλά θα εξετάζουν και –εφόσον κρίνεται αναγκαίο– θα τροποποιούν τις πολιτική μιας τράπεζας που καθορίζει τις τακτικές και έκτακτες απολαβές των στελεχών της ώστε να μην παρέχονται «επικίνδυνα» κίνητρα. Σε πρώτη φάση, στο μικροσκόπιο της Fed θα μπουν οι πολιτικές των 25 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη WSJ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα