Σταθεροποιητικές τάσεις

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Μικρές μεταβολές των δεικτών τόσο στη Wall Street όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές επεφύλασσε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, που πάντως ολοκληρώθηκε με κέρδη για τις μετοχές.

Στη Νέα Υόρκη δεν ξεχώρισε κάποιος συγκεκριμένος κλάδος. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τίτλοι εταιρειών, που είδαν την αξιολόγησή τους από επενδυτικούς να αναβαθμίζεται. Μεταξύ αυτών οι Procter & Gamble, Citigroup, SanDisk και Chevron.

Στην Ευρώπη οι επενδυτές στράφηκαν στους λεγόμενες αμυντικούς τίτλους, όπως είναι οι φαρμακοβιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων. Αξιόλογα κέρδη είχαν και οι τράπεζες, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν επιχειρήσεις πρώτων υλών και ενέργειας.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 είχε κέρδη 0,2%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Χetra Dax σημείωσε πτώση 0,4%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε ελαφρά στις 1.006,50 μονάδες. Για το σύνολο της εβδομάδας, όμως, είχε κέρδη 1,3%.

Εκτός αγορών μετοχών, το δολάριο ήταν χθες ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς οι επενδυτές που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανοιχθεί περισσότερο στο ρίσκο, θέλησαν να στραφούν και σε μία πιο συντηρητική επιλογή.

Το αμερικανικό νόμισμα κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό έδαφος έναντι του ευρώ και άλλων μεγάλων ανταγωνιστών του. Σταθερά πάνω από τα 1.000 δολ. η ουγκιά παρέμεινε η τιμή του χρυσού. Πιέσεις δέχθηκαν ωστόσο το πετρέλαιο και τα βασικά μέταλλα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα