E.ON: Κοντά σε συμφωνία εισόδου στη γαλλική αγορά πυρηνικής ενέργειας

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 11:39

Κοντά σε συμφωνία με την Electricite de France αναφορικά με την είσοδό της στον τομέα πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας βρίσκεται η γερμανική επιχείρηση κοινής ωφελείας E.ON, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η E.ON θα αναλάβει 800 MW εγκατεστημένης ισχύος από γαλλικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, αναφέρει η εφημερίδα σε σημερινό δημοσίευμά της. Σε αντάλλαγμα, η γερμανική εταιρεία θα παραχωρήσει στην EDF και στη μονάδα της στη Γερμανία, την Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW), μερίδια σε μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η E.ON θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση σε πυρηνικούς αντιδραστήρες που βρίσκονται στο Fessenheim της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ενώ πιθανόν να αποκτήσει και ισχύ σε πυρηνική μονάδα που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Penly της βόρειας Γαλλίας.

Εκπρόσωπος της E.ON αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Για τη γερμανική εταιρεία, η συμφωνία αυτή θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάμιξή της στη γαλλική αγορά πυρηνικής ενέργειας, στην οποία κυριαρχούν σήμερα οι EDF και GDF Suez.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα