Απώλειες άνω του 2% για την τιμή του αργού

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 16:21

Πτώση μεγαλύτερη του 2% καταγράφουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», υποχωρώντας κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ενδείξεων για μείωση της ζήτησης καυσίμων.

«Θα υπάρξει μικρή ή καμία παρατεταμένη ανοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου, μέχρις ότου η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εδραιωθεί και η ανανεωμένη ζήτηση για πετρέλαιο αρχίσει να ωθεί προς τα κάτω τα αποθέματα», σχολιάζουν οι αναλυτές του Centre for Global Energy Studies στη μηνιαία έκθεσή τους για την αγορά πετρελαίου.

Στις 15:39 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 1,90 δολάρια στα 70,14 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε αγγίξει τα 69,95 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 69,14 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 2,18 δολάρια.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα ιστορικά χαμηλά των 30 δολαρίων περίπου, ωστόσο η αγορά δέχεται πιέσεις από τότε που οι τιμές αναρριχήθηκαν στα υψηλά έτους των 75 δολαρίων το βαρέλι, πριν από σχεδόν ένα μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα